Tee puukonteräunelmistasi totta!

Tässä artikkelissa kannustamme sinua tekemään tavalla tai toisella puukonteräunelmistasi totta – haaveiletpa sitten Blacksmith-terästä tai jostakin muusta laadukkaasta puukonterästä, on tärkeää, että valitsemasi terä vastaa käyttötarkoitustasi. Mikään ei ole ikävämpää kuin tylsän ja käyttötarkoitukseen sopimattoman puukon käyttäminen. Laadukkaalla puukolla työ onnistuu sujuvasti, tehokkaasti ja turvallisesti, mutta väärin valittu terä voi jopa edesauttaa onnettomuuksien syntymistä. Eräs kuuluisimmista ja legendaarisimmista puukonteristä on Blacksmith, jonka perustajahahmona pidetään James Blackia, amerikkalaista taitavaa veitsentekijää.

Valitse tai valmista unelmiesi puukonterä

Kuten edellä jo todettiinkin, niin mikään ei ole ikävämpää kuin työskentely tylsällä ja käyttötarkoitukseen sopimattomalla puukolla. Tästä syystä onkin tärkeää valita omaan käyttötarkoitukseen soveltuva omia unelmia vastaava terä. Jo menneinä aikoina puukot olivat statussymboleita ja vielä nykyäänkin laadukasta puukkoa on ilo kantaa vyöllä ja käyttää arkisissa askareissa.

Jos suhtaudut puukkoihin erityisen intohimoisesti, ehkäpä haluat kokeilla oman terän tai vaikkapa koko puukon tuppeineen valmistusta käsin. Muista kuitenkin, ettei kukaan ole seppä syntyessään, ja että puukonvalmistustaidon oppiminen vie aikaa ja vaatii kärsivällisyyttä. Jos kuitenkin saat valmistettua itsellesi toimivan ja käyttötarkoitukseesi sopivan terän, on tämä erityisen antoisa kokemus ja voit sanoa tehneesi unelmistasi totta. Blacksmithin jalanjäljissä onkin helppoa lähteä tavoittelemaan täydellistä terää, joka on juuri sopivan terävä ja joustava käyttötarkoitukseesi.

Vinkkejä puukonterien valmistukseen löytyy netistä ja alan foorumeilta. Foorumit ovat siitä mukavia, että niillä on mahdollista vaihtaa omia kokemuksia ja ajatuksia terien valmistamiseen liittyen. Samalla on mahdollista löytää samanhenkistä ja samoista asioista kiinnostunutta virtuaalista seuraa. Puukonterien valmistus saattaa ensialkuun kuulostaa perin yksinäiseltä touhulta, mutta sitä sen ei välttämättä tarvitse olla. Ajatusten ja kokemusten jakaminen toisten kanssa on erinomaista vertaistukea. Ennen vanhaan käsityötaidot kulkeutuivat mestareilta kisälleille ja nykyajan foorumit voivat osaltaan jatkaa tätä perinnettä.

Blacksmith-puukonterien valmistus

Blacksmith-puukonterät valmistetaan laadukkaista materiaaleista. Vaikka nykyään puukkoja valmistetaankin lähinnä teollisesti ja puoliteollisesti pimeiden pajojen sijaan, käydään valmistusprosessissa silti läpi samantapaisia työvaiheita kuin menneinä vuosina. Menneinä aikoina taitavat puukonvalmistajat olivat erittäin arvostettuja ja heidän tuotoksiaan lähdettiin Suomessakin hankkimaan pitkienkin taipaleiden takaa. Myös Blacksmith-puukonterien taustalta löytyvä James Black nauttii arvostusta vielä nykypäivänäkin, mikä on erityisen upea saavutus mieheltä, joka syntyi jo vuonna 1800!

Mistä voin ostaa unelmieni Blacksmith-puukonterän?

Näppärimmin Blacksmith-puukonterät löytyvät netistä. Nykyisenä digitaalisen vallankumouksen aikana suuri osa palveluista on siirtynyt entistä voimakkaammin verkkoon ja näin on käynyt myös puukkomyynnille. Voitkin löytää toivomasi kaltaiset terät helposti netistä ja vertailla eri liikkeiden hintoja. Halutessasi voit myös tarkistaa netin kautta, kuinka muut asiakkaat ovat kokeneet valitsemasi liikkeen tarjoamat tuotteet ja palvelut. Esimerkiksi Trustpilot on tämän tavoitteen saavuttamisessa tärkeä ja näppärä työkalu. Se kertoo nopeasti ja selkeästi jo yhdellä vilkaisulla yrityksen saaman yleisarvostelun.

Esimerkki puukkoliikkeen luotettavuuden varmistamisesta Trustpilotin avulla

Lamnia on hyvä esimerkki siitä, kuinka puukkoja myyvän liikkeen luotettavuus voidaan varmistaa Trustpilotin tai vastaavan palvelun avulla. Suomalaisia puukkoja myyvä Lamnia on saanut palvelussa yleisarvosanan 5/5 tähteä, mikä on erinomainen arvosana. Samalla näkyvillä on Lamnian saamien arvostelujen määrä, joka on tällä hetkellä 15 192 kappaletta. Runsaat positiiviset arvostelut luovat yrityksestä positiivisen kuvan.

Jos haluat tutustua lähemmin siihen, mistä yritys on saanut ruusuja ja mistä risuja, kannattaa lukea yrityksen saamat sanalliset arvostelut. Lamniaa kehutaan esimerkiksi siitä, että sen toimitus on nopeaa. Eräs asiakas kertoo tuotteen saapuneen hänelle parin päivän sisällä. Tuote oli hyvin pakattu ja lähes yhtä terävä kuin partaveitsi. Kyseinen asiakas toteaakin, ettei yrityksen toiminnassa tai tuotteissa ollut valittamista ja että yritys ansaitsee arvioinnin 5/5. Seuraava sanallinen arviointi kuvailee yrityksen valikoimaa jäätävän kattavaksi ja toimituksia vikkeliksi. Myös tämä arvioija on antanut yritykselle 5 tähteä 5 tähdestä eli arvosanan erinomainen.

Kuinka voin rahoittaa Blacksmith-puukonterän hankinnan?

Jos sinulla on akuutti tarve hankkia Blacksmith-puukonterä, on ehkä aika harkita lainaa. Lainan ottamiseen tulee tietysti aina suhtautua vakavasti ja vaikka lainan hakeminen, vertailu ja kilpailuttaminen onkin nykyään erittäin helppoa netistä löytyvien työkalujen ansiosta, ei lainaa pitäisi koskaan ottaa kevein perustein. Laina pitää nimittäin myös maksaa takaisin ja oma takaisinmaksukyky tulee aina varmistaa tarkkaan etukäteen. Tämä saattaa kuulostaa saarnaamiselta, mutta asiaa ei voi liiaksi painottaa. Jos olet epävarma lainan takaisinmaksukyvystäsi eikä Blacksmith-terätarpeesi ole aivan akuutti, kannattaa säästää vielä hetki, ja hankkia Blacksmith vasta kun siihen vaadittava summa on kasassa. Oman talouden liian tiukoille vetäminen ei ole mielekästä edes upean Blacksmith-terän vuoksi!

Jos olet varma, että pystyt maksamaan lainasumman takaisin sopimuksen mukaan, on aika aloittaa lainavertailu. Esimerkiksi VertaaLainaa.fi-sivusto on tätä tarkoitusta silmällä pitäen näppärä palvelu. Voit kilpailuttaa sen avulla 32 pankin lainatarjoukset tekemällä ainoastaan yhden ainoan hakemuksen. Voit valita lainavertailun tarvitsemasi summan perusteella. Pienin summa on 100 € ja suurin 60 000 €. Jos tarvitset Blacksmithiä varten vaikkapa 500 euroa, valitse tämä summa lainavertailussa. Tämän jälkeen on aika valita sinulle sopiva maksuaika. Jos valitset maksuajaksi 1 vuoden, on alustava kuukausierä 43 €. 2 vuoden laina-ajalla vastaava alustava kuukausierä on 22 €, 3 vuoden laina-ajalla 15 €, 4 vuoden laina-ajalla 11 € ja 5 vuoden laina-ajalla ainoastaan 9 €. Saadaksesi lainaa sinun tulee olla vähintään 18-vuotias.

Valittuasi sopivan lainasumman ja maksuajan, voit klikata kohtaa “Hae lainaa”. Tämän jälkeen pääset varsinaiseen lainahakemukseen, jonka avulla voit kilpailuttaa useita pankkeja ja luotonantajia yhdellä hakemuksella. Lainatarjoukset toimitetaan sinulle muutaman minuutin sisällä. Täytä lainahakemukseen tarvitsemasi lainasumma (esimerkiksi 500 €) ja valitsemasi laina-aika (esimerkiksi 1 vuosi), etunimesi, sukunimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Klikkaa myös ruutua, joka ilmoittaa sinun hyväksyvän sivuston tietosuojaselosteen ja käyttöehdot. Tämän jälkeen voit aloittaa lainahakemuksen ja jäädä odottamaan saamiasi tarjouksia. Tarjousten saamisen jälkeen muista käyttää riittävästi aikaa ja harkintaa erilaisten vaihtoehtojen vertailuun ja valitse vertailun jälkeen parhaiten tarpeitasi vastaava lainasopimus.

Palvelussa ovat mukana esimerkiksi Nordea, POP Pankki ja monet muut tunnetut luotonantajat. Onkin näppärää, ettei sinun tarvitse ottaa yhteyttä kaikkiin luotonantajiin erikseen, vaan lainahakemus onnistuu palvelun kautta yhdellä ja samalla hakemuksella. Näin säästät aikaasi ja vaivannäköäsi. Vertailun ja kilpailuttamisen avulla säästät myös rahaa ja voit tehdä unelmistasi totta.